BioSil – Et av tidenes beste skjønnhetsprodukt

Antall tilfeller av hudkreft øker i Norge. Forekomst av føflekkreft og plateepitelkarsinom i hud økte med 27% hos både kvinner og menn i perioden 2007 – 2011. I tillegg forårsaker UV stråler 90% av tidlig aldring i huden. Derfor skal jeg fortelle deg litt om hva UV stråler gjør med huden din, og hvorfor du bør velge en solkrem, hvis du skal skal kun velge EN KREM til ansiktet ditt. En god solkrem kan være den beste anti age kremen som forebygger solskader og rynker, og som faktisk kan redde livet ditt.

UVA

De fleste av oss eksponeres for UVA stråler daglig hele året rundt. Så lenge du er ute og det er lyst finnes det UVA stråling som går gjennom skydekke og glass. UVA strålene penetrerer huden i dypet, og skader arvematrialet i huden, og spiller en viktig del i hvordan huden eldes (rynker). UVA forårsaker også skade på de ytterste hudcellene som kalles for keratinocyttene som finnes i det basale laget i huden, hvor det er vanligst at hudkreft oppstår. UVA stråling er derfor en medvirkende faktor, og kan være det som utløser hudkreft.

UVB

UVB stråling er hovedårsaken til at du blir solbrent, og gjør mest skade på det ytterste hudlaget. UVB stråling spiller en stor rolle for utviklingen av hudkreft og solskader i huden. Du er mest utsatt for UVB stråling mellom 10-16 på solfylte dager. Når du oppholder deg på påskefjellet rekflekteres UV strålene i snøene slikt at du får 80% i retur, slik at UV strålingen blir nesten dobbelt så høy. UVB stråler penetrerer ikke glass.

Hva kan du gjøre for å beskytte deg mot UV stråler?

Bruk solkrem med bredspektret (UVA og UVB) hver dag – hele året rundt

SPF indikerer hvor lang tid det vil ta før UVB gjør deg brent i solen sammenlignet med ingen solkrem på huden.

SPF 15 beskytter 93% mot UV strålene

SPF 30 beskytter 97% mot UV strålene

SPF 50 beskytter 98% mot UV strålene

Den amerikanske Skin Cancer Foundation rekommenderer SPF 15 og høyere for adekvat solbeskyttelse.

Ingredienser som er bra å ha i solkremer er: titanium dioxide og zinc oxide.

Kjemisk og fysiske solfiltre

De fleste solkremer er kjemiske. Disse lager en tynn film på huden din, og absorberer UV strålene før de penetrerer ned i huden din. Fysiske solfiltre inneholder uoppløslige partikler som reflekterer UV lyset bort fra huden. Mange solkremer inneholder både kjemiske og fysiske aktive ingredienser.

Kilde: skincancer.org

Bestill time

Oppdag forskjellen en behandling hos Klinikk Estetikk kan gjøre for deg. Våre erfarne og sertifiserte kosmetiske sykepleiere sørger for at du får en personlig tilpasset behandling som gir naturlige og vakre resultater.